WT_Commerce_Logo_wit_Positive_RGB

De waarde van data is voor bedrijven van levensbelang. Het helpt je om te weten waar je klanten zich bevinden en welke behoeften zij hebben. Door je data vanuit verschillende disciplines in je organisatie met elkaar te koppelen, kun je productcontent persoonlijker en relevanter maken. Het is de kunst om de juiste data te combineren zodat je je kunt onderscheiden van de concurrentie. 

Productgegevens in de juiste context

De customer journey die je als klant doormaakt, levert soms meer bevrediging op dan het product dat je uiteindelijk aanschaft. Het verzamelen van zo veel mogelijk productinformatie is minstens even belangrijk als de aankoop zelf. Bovendien vinden kopers het prettig wanneer ze lezen over de ervaringen van andere kopers. Sommige bedrijven springen daar slim op in met een uitgekiende marketingcampagne gekoppeld aan social media. Met een PIM-systeem versterk je de campagne en bepaal je onder andere wanneer, waar, aan wie, wat voor content en op welk divice je de content vertoont. 

"PRODUCT CONTENT IS KING"

Maar wat is een PIM?

Met een PIM-systeem centraliseer je alle productinformatie in je database. Van hier uit wordt al je productdata beheerd en verspreid naar externe kanalen. Een PIM-systeem kan worden beschouwd als onderdeel van MDM, maar dan puur gericht op de gegevens van producten. Dit variëert van informatie voor je inkoop tot aan informatie in reclamefolders en in je webshop.

De ultieme personalisatie van de klantbeleving begint met het gebruik van persoonlijke kenmerken

Met behulp van inzicht in de interesses, leeftijd, geslacht, kennis van eerdere aankopen en eerdere zoekgeschiedenis van de klant in combinatie met parate productinformatie, kunnen gepersonaliseerde aanbiedingen worden gedaan wat de klantbeleving positief kan beïnvloeden. 

EEN PIM-SYSTEEM HELPT OM VOOROP TE LOPEN. HET VERKORT DE TIME-TO-MARKET EN VERGROOT JE MARGE OP PRODUCTEN

Onderzoek toont aan dat 87% van de ondernemingen product informatie management (PIM) hebben geïmplementeerd of willen implementeren voor het beheer van datakwaliteit en governance. In de praktijk blijkt dat slechts weinig bedrijven hun PIM gebruiken ter verbetering van de klantbeleving.

feiten voer Product informatie management

15-35%
...vergroot conversie
10-25%
...vermindert retouren
10-40%
...vergroot marge op producten
20-39%
...vergroot klanttevredenheid

80% van de PIM-gebruikers realiseert een hogere marge op de verkoop. 

Online marktplaatsen en social media zijn de nieuwe verkoopkanalen

32%
van de online shoppers in Nederland koopt regelmatig via online marktplaatsen.
+50%
geeft aan een positieve online shopping experience te hebben wanneer een product snel wordt geleverd.

Online marktplaatsen en social media vormen een geweldig bereik, maar deze online platformen moeten wel voorzien zijn van een productfeed en verrijkte product informatie. Met een PIM-systeem integreer je productdata net zo gemakkelijk op een marktplaats als op je eigen mobiele app. 

marktplaatsen vormen een essentieel onderdeel van het internetlandschap

 

85%

van de online shoppers is in eerste instantie op zoek naar relevante productinformatie.

Verbeter je inzichten overal in de customer journey

PIM helpt organisaties het verkoopsucces te voorspellen. Maar waar starten consumenten hun online customer journey?

53%
Google
16%
Marketplaces
12%
Brand Sites
9%
Retail Sites
1%
Social Media

a/b testing

is een goede manier om te experimenteren met product content. Marktleiders als Amazon en Bol.com testen hun content dagelijks bijna elke minuut in elke fase van de customer journey. 

seo optimalisatie

van productgegevens tijdens de klantoriëntatie fase is een goede tool om de klant later in de customer journey gepersonaliseerde content te kunnen bieden. 

 

driving digital innovation

De drive voor consumenten om online te shoppen gaat alleen nog maar groeien. Maarliefst 75% van de Nederlandse jongeren zegt liever te winkelen in een shop die digitaal innovatief is. Data is de sleutel voor succes in de toekomst. 

de jeugd juicht digitale ontwikkeling in traditionele retail toe

58% van de Millenials voelt zich meer digitaal geavanceerd dan de brands en retailers waar ze hun producten en diensten afnemen. 

een pim-systeem is nmeer dan een tool voor alleen productgegevens

Met PIM/MDM kun je de conversie verhogen door productgegevens te verzamelen, te verrijken, finetunen en te verspreiden op basis van klantwensen, touchpoints en devices.

Wanneer je beschikt over de juiste interface, heb je de klant. Wanneer je beschikt over de klant, heb je de data. Wie beschikt over de data, heeft det toekomst! 

zo ziet de toekomst eruit: 

  • Een gebalanceerde en gepersonaliseerde content strategie voor gerichte klantaanbiedingen in iedere fase van de customer journey
    • Experimenteren is het toverwoord voor meer groei en meer omzet.

Meer content over PIM: